Галина Стоянова: И носете докрая на живота си 3. март в сърцата си!

С това пожелание Кметът на Община Казанлък посрещна десетокласници от ППМГ“Никола Обрешков“ в своя кабинет днес. Галина Стоянова подкрепи инициативата на възпитаниците на Математическата гимназия да развеят на Паметника на Свободата националния флаг, изпъстрен с техни любими мисли на герои на българската история.

Измежду всички изписани цитати децата посочиха единодушно за най-харесван въпроса на Дякона „Народе???“, който разбират като упрек от Левски към българския народ, който не е единен и едновременно с това, като призив към българите да се върнат към славната си история, за да се борят като един за своята свобода.

С пожелание винаги да се гордеят, че са българи Кметът Галина Стоянова подкрепи ученическата идея с Паисиевите думи: „О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?“. От свое име Галина Стоянова пожела на момчетата и момичетата от ППМГ на 3 март гордо да вдигнат знамето: „Носете Националния празник в сърцата си, да ви вдъхновява!“. Патриотичните ентусиасти бяха поздравени и с книги като подаръци от Община Казанлък за историята на Празника на розата и на славния 23 пехотен Шипченски полк.

Празничната инициатива е една от десетките на ученици на ППМГ през 2019г. и е посветена на Националния празник за Освобождението на България. Първата официална поява на националното знаме на ППМГ е планирано за тържествата на гимназията в навечерието на празника, а на 3 март момичетата и момчетата ще го развеят от самия връх Шипка.