ОБНОВЕНА: Община Казанлък закупи още четири нови камиона за Общинското предприятие по чистота (видео)

Нови четири сметосъбиращи камиона вече са на разположение за работата на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Една от тях е с възможност за измиване на контейнерите за смет, като към момента това е единствената от този клас в българските общини. Машините допълват започналото обновяване на техника в Предприятието по чистота.

ЗА 2022 Г. ОБЩИНАТА ЗАКУПУВА ОБЩО 11 НОВИ КАМИОНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ

В края на юли месец тази година Община Казанлък закупи мултифункционален камион ФОРД 1833 със самосвална уредба за нуждите на Общинското предприятие. Машината почиства, измива и полива изцяло по електронен път. Товарният автомобил е снабден със самосвална настройка, с приспособление за зимно почистване и система за измиване на улиците с воден резервоар с вместимост 6 тона. Камионът бе използван активно при гасенето на големия пожар на Тюлбето,  пламнал на 17-и август 2022 г. Той разполага с ергономично оборудване за зимно почистване, нови гребло и песъкоразпръсквачка – с два пъти по-голям обем от досегашните. Новата технология спестява в значителна степен зареждането с пясък и сол. Греблото е универсално, с бърз монтаж и демонтаж, с автоматична защита при удар.

В края на юни Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно поколение, с които вече оперира на терен Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в Казанлък. Машините са мултифункционални, много мобилни, изключително подходящи за градска среда, дори и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини, харчат два пъти по-малко гориво и осигуряват многократно по-добро улично почистване.

Осъвременяването на техниката на Общинското предприятие продължава. До две седмици се очаква да пристигне втори самосвал с цистерна за вода и два малки самосвала, които ще бъдат на разположение на направления „Строителство“ и „Озеленяване“, както и два нови сметосъбирача, с по-малки габарити, за да могат да обслужват тесните улички в централна градска част. Самосвалът е с параметрите на ФОРД 1833, с функция за ръчно измиване на улици.

В началото на есенния сезон ще пристигнат два нови сметосъбирача, с по-малки габарити, за да могат да обслужват тесните улички в централна градска част.

За каледнарната 2022 г. Община Казанлък е заделила от Такса „Битови отпадъци“ 1 972 300 лв. за съдове за смет и 11 камиона – сметопочистваща техника (което представлява 37,2 на сто от Плана за Такса „Битови отпадъци“): еднофамилни кофи, контейнери тип „ракла“, 4-кубикови контейнери. Два мобилни контейнера за разделно събиране до седмица ще бъдат позиционирани в двата най-големи квартала в града – „Васил Левски“ и „Изток“.

Общинското предприятие “Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” благодари на кмета на Община Казанлък госпожа Галина Стоянова за това, че беше съпричностна с крещящата нужда от обновяването на автопарка и предложи с бюджета за 2022 година на общинския съвет възможност за реализация на дейностите.

“Благодарим и за разбирането на общинските съветници, че гласуваха средствата необходими за закупуването на автомобилната техника и съдовете за смет! До края на 2022 година следва да пристигнат още един самосвал с водоноска, два малки самосвала и два сметосъбиращи камиона или общо 11 за периода. В качеството си на директор на общинското предприятие изказвам служебна благодарност на целия екип за всеотдайността, отговорността и професионализма по време на упражняване на служебните си задължения! Успехът е за всички граждани на Община Казанлък! Бъдете здрави, а ние ще продължим да работим в екип, както и до сега!”, заяви Теменужка Люцканова -директор на ОП КД и ПИС.

 


 

loading…