Общинският съвет даде зелена светлина за втория етап на ремонта на Академията за таланти в Розово

Общинският съвет, по време на редовно заседание, даде съгласието си Община Казанлък да кандидатства пред Проект „Красива България“ с предложение за вътрешен ремонт на Детска академия за развитие на таланти в село Розово.

Вторият етап от проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност предвижда вътрешно обновяване на сградата, подмяна на осветление, ВиК и силови инсталации в бившето ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Розово.

Първият етап от ремонта е завършен, като през 2020 година Община Казанлък изпълни дейности за внедряването на мерки за енергийна ефективност, подменена е старата дограма, сменена е и мълниезащитната система, ремонтиран е покривът.

Автор на идеята за детска академия за таланти е местният бизнесмен Николай Спиров. Проектът за академията е на арх.Николай Николов.

„Тази сграда ще бъде полезна както на талантливите деца от Долината на тракийските царе, така и на всички деца – таланти в страната – подчерта кметът на Розово Венцислав Колев.- В тази изключително тежка обстановка Община Казанлък и лично кметът Галина Стоянова намериха сили да подкрепят тази изключително благородна кауза. България има нужда от образовани и интелигентни млади хора.”

По думите на общинския съветник от ГЕРБ Николай Факиров взетото решение от ОбС е много важно за розовци: „В предизборната кампания през 2019 година ние от ГЕРБ обещахме, че ще работим за това, училището в Розово да не бъде в състоянието, в което се намираше, да се руши. Адмирации за кмета на селото Венцислав Колев. Всичко това е възможно благодарение на подкрепата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Независимо от трудната ситуация, в която се намираме в момента – на пандемия, те намират сили и желание да направят Розово едно по-добро място за живеене.“

Максималната обща стойност на бюджета на проектното предложение е 228 хил.714 лв.В Бюджета на Община Казанлък за 2021 година ще бъдат предвидени разходи за съфинансиране на проекта в размер на 70% от стойността му или 160 хил.100 лв. Ще бъдат предвидени и средства за осъществяване на авторски и строителен надзор, геодезическо заснемане, въвеждане в експлоатация и договори с експлоатационните дружества в размер на 6 хил.950 лв.

loading…