Още по-успешен 2-ри мандат на директорите на ЛХМ “Чудомир” и Общинския театър пожела Кметът на Казанлък

Кметът Галина Стоянова поздрави за новия избор директорите и пожела: „Още по-успешен мандат! С културните продукти, които създавате заедно с творческите си екипи, правете Казанлък още по-разпознаваем! Разчитайте на Община Казанлък!“, увери Кметът на Казанлък.

И двата културни института през следващите четири години ще бъдат управлявани и развивани от досегашните си ръководители във втори мандат, след като те успешно защитиха концепции за развитие пред Общинската конкурсна комисия, сформирана със заповед на Кмета.

Добрина Матова остава директор на Литературно-художествения музей „Чудомир“. Тя остана единствен кандидат за поста поради липса на степен „Магистър“ при другата кандидатура. Преди да оглави Къщата – музей през 2015 г. Матова е била служител в Общинска библиотека „Искра“.

Начело на Общинския театър ,,Любомир Кабакчиев” остава досегашният директор Димитър Кабаков, един от водещите представители на съвременната българска драматургия, режисьор, поет и продуцент.

Конкурса за директор на Художествената галерия е анулиран. Причината е в отсъствието на член от Конкурсната комисия по време на нейното заседание.  В протокола се посочва „липса на член на комисията, а именно – директор на национален или регионален музей, според чл. 28, ал. 6 от Закона за културното наследство“.

За Художествената галерия имаше трима кандидати: казанлъшкият художник Ваня Запрянова, досегашният директор на Галерията Христо Генев и живописецът и фотограф от Стара Загора Светлозар Недев. С публикуване на обява процедурата за провеждане на конкурса за директор на Художествена галерия – Казанлък ще стартира отново.

Прессъобщение на Община Казанлък

P.S. Екипът на в. “Искра” се присъединява към пожеланията на Кметът Галина Стоянова: „Още по-успешен мандат! С културните продукти, които създавате заедно с творческите си екипи, правете Казанлък още по-разпознаваем! “, като се надяваме на успешно и ползатворно сътрудничество и в бъдеще!