По стара партийна традиция по Великден комунистите пощуряват

А имаше 33 точки в дневния ред на заседанието, които наистина касаеха бъдещето на Общината.

Но когато Комунист пощръклее в Страстната Седмица, той и с Дявола ортак става дори. Добре поне, че този път бомби не гърмяха…

А иначе кьорфишеци бол!

На предната сесия на Общински съвет Казанлък, която се състоя на 28 март, бе внесен въпроса относно съдбата на бившия пионерски лагер в Равда. Предложената тръжна цена, от която да започне търгът за продан бе 980 хил. лева. Партийните членове в заседателната зала с мнозинство гласуваха „ЗА“, което породи вълна от недоволство и възмущение от БСП.

От страна на левицата бяха предприети серия от действия с цел да бъде спряна продажбата на имота. Последната предприета стъпка бе, като внесоха сигнал до Окръжна прокуратура Стара Загора.

Обжалването отлага продажбата на имота, като лишава Общината от предвидения приход за 2019 година, заложен в размер на 800 хил. лева.

Опитите за продажба на имота вече са шест, като първоначалната тръжна цена е започнала от 1 мил. и 800 хил. лева, а до днешна дата е стигнала 980 хил. лева.

На днешния Общински съвет отново се отвори въпроса спрямо морския имот в Равда. Този път въпросите бяха зададени от Боян Каличков – заместник-председател на ПК по икономика, бюджет и финанси.

Има ли внесено предложение от Клуб на жените социалисти град Казанлък, Общинското ръководство на БСП Казанлък или Групата общински съветници от БСП-Лява България за изменение на Бюджет 2019?

Ако няма внесени такива предложения, предвиждате ли Вие такава промяна в Бюджет 2019 г. и кои разходи следва да бъдат орязани?

Има ли внесено предложение от Клуб на жените социалисти град Казанлък, Общинското ръководство на БСП Казанлък или Групата общински съветници от БСП-Лява България, за начина по който да се инвестира в имота в с. Равда?

„Като Кмет призовавам жените социалисти в Казанлък и Групата общински съветници от БСП-Лява България да внесат  предложение, кои разходи от инвестиционната програма на Общината на заложени в приложението за 2019 да отпаднат, тъй като такива предложения от тях не са постъпили“ отговори Галина Стоянова.

До момента няма заявка за отпадане на разходи, а бюджетът се нуждае от коригиране.

Стоянова подчерта, че предложението им ще бъде подложено на публично обсъждане с гражданите и в Общинския съвет: „ До момента нямаме такава заявка, а бюджетът задължително се нуждае от коригиране. Може би с това, съветниците на БСП и групата на „ БСП – Лява България” в Казанлък целят точно това – в тази година да не се изпълнят строителните обекти в града и населените места. А и с бламирането на заседанието на Общинския съвет днес, вероятно „ БСП – Лява България” на местно ниво цели да се заключи Община Казанлък до местните избори.”