Представители на Екоконтрол ще наблюдават ремонтните дейности на надлез „Катекс“

Представители на екоконтрол към Община Казанлък ще наблюдават ежедневно строително-ремонтните работи на надлез „Катекс“, каза заместник-кметът по строителство Даниела Коева . Тя поясни, че повод за този контрол е получена в петък, 7 август,  в Община Казанлък информация за подаден сигнал към РИОСВ – Стара Загора за намерени птички – бързолети, в района на надлез „Катекс“, на който се извършват строително-монтажни работи.

Във връзка с тази информация на 8 август, в съботния ден, в който строителните дейности продължават с премахване на парапети, които ограждат съоръжението, е осигурено постоянно наблюдение от страна на Община Казанлък в лицето на екоконтроли. Коева беше категорична, че те ще бъдат на надлеза всеки ден, в който се работи на него – от началото на строителните дейности до приключването им, до пълното премахмане на парапетите.

В случай, че се установи наличие на птици в зоните, в които се работи, техническият ръководител на обекта е уведомен, че трябва да преустанови строителните дейности.

Има създадена организация с РИОСВ – Стара–Загора, която ще бъде информирана в този случай и със Зелени балкани“, които ще изпратят свой представител, който да се погрижи, евентуално, ако има наличие на птици в зоната на строетелните дейности.