Ремонта на надлез „Катекс“ на етап асфалтиране

Поради големият интерес за текущото състояние на ремонтните дейности на моста КАТЕКС, вестник ИСКРА започна ежедневен мониторинг с цел да предостави най-актуална и от първа ръка информация.

Една от финалните дейности е асфалтирането. По думите на главния инженер на обекта Красимир Цонев, ако метеорологичната обстановка позволява след полагането на първият асфалтов пласт, съоръжението може да бъде пуснато в експлоатация с известни ограничения. Решението за това ще бъде на Община Казанлък.

Инж. Цонев поясни, че на този етап почти са завършени всички бетонови дейности, с изключение на северната част от тротоарите, които са над подпорната стена, но те ще бъдат завършени в най-кратки срокове. Вече е факт полагането на първия пласт асфалтова върху надлеза, като целта е да бъде затворена хидроизолацията, която вече е монтирана на съоръжението.

Целта ни е да успеем да затворим хидроизолацията, която е монтирана вече на съоръжението.  На моста се полагат два пласта плътна смес, за да няма някакви увреждания в последствие било то механични или от нещо друго. Остава ни монтаж на предпазни мантинели. Към края сме с монтирането на парапетите и като цяло вървим към финала. Започваме да чистим дребни неща, които са останали и към завършване на обекта в степен така, че да може да бъде ползван. Автомобилният трафик най-вероятно ще може да бъде пуснат по съоръжението, не искам да го казвам категорично, но ако времето ни позволи да направим първия пласт на съоръжението със сигурност ще може да пуснем трафика във вариант с ограничение на тонажа. Може би до 3,5 тона ще  бъдат ограничени автомобилите, както и движението в двете средни ленти.

Красимир Цонев подчерта, че представители на Община Казанлък са непрекъснато на съоръжението и оказват всякаква помощ при решаване на различни казуси и въпроси и съдействат за решаване на проблемите.

loading…