Ремонтът на моста “Катекс” навлиза в последна фаза

Усилено и без прекъсване и по план се работи на строителната площадка “Катекс”.
За състоянието, работата и сроковете разговаряме с техническия ръководител на обекта С. Сираков. Изключително внимание се отделя на хидро изолацията и отводняването на съоръжението. Доставени са вече всички елементи от водоотвеждащите воронки. Шестмилиметрова мембрана специално разработена за мостови конструкции ще разделя бетонната основа от асфалтовото платно. Специална профилна лента се набива във фугите. По този начин се осигурява защита на бетонната отливка и стоманената арматура от проникване на вода. Пропускателната способност на водоотливната система е увеличена със замяната на досегашните 110-милиметрови тръби със 160-милиметрови.
Изградени са двата тротоара с вградени 110-милиметрови тръби за комуникационни и силови кабели включително и за осветлението на моста, като са вградени 7 нови свободни тръби за бъдещи разширения на кабелната мрежа. Монтират се стълбовете за осветление със съответната кабелна подвръзка, както и предпазните парапети. В началото на другата седмица се очаква да започне асфалтирането на лявата (по посока Казанлък) половина от трасето.
На павелбанската фирма “Бригада” са възложени 300 м. от тротоарната конзола по десния тротоар. В момента се изпълнява кофража и армировката на последните 91 м.
На края на разговора г-н Сираков изказа благодарност за изключително голямата подкрепа от страна на кмета Стоянова и специалистите по строителната част, за своевременното решаване на възникнали въпроси и проблеми, които се явяват на обекта.

loading…