Ремонтът на надлез „Катекс“ е наложителен предвид състоянието му

Ремонтът на надлез „Катекс“ е наложителен предвид не само състоянието на неговата настилка, а и на самата му конструкция, каза заместник-кметът по строителство в Община Казанлък Даниела Коева. Тя поясни, че основните дейности в ремонта на този надлез се изразяват точно в отстраняване на дефектите, които са настъпири с течение на времето и върху констрпукцията.

Коева подчерта, че конструктивното обследване, направено от компетентни проектанти, засяга дефекти свързани основно с отводняването на моста, вследствие на което повърхностните води са проникнали в деформационните му фуги и са претърпели различни поражения. Ще бъде реконструирана и една греда, която има обрушаване на покритието, което е видимо: „Други дефекти не са открити в конструкцията и тя е в състояние напълно да понесе натоварването, за което е проектирана.“

Заместник-кметът поясни също, че Община Казанлък е сключила договор за изпълнение на строителните дейности в края на 2019година. Договорът е на стойност 2 млн. 495 хил.лв., средства, които също през 2019 година са осигурени от Правителството.

Коева уточни, че ремонтните дейности на надлеза ще започнат тази седмица. Срокът за изпълнение по договор е 6 месеца. Има заповед на кмета за въвеждане на временна организация на движение в района на надлеза. Заповедта и съответно промените, които касаят движението в този участък ще бъдат съобщени, както е по закон, на всички институции, които касаят тези промени, на кметовете на населени места, на превозвача на обществения транспорт. За променените маршрути за срока на изпълнение на ремонтните дейности на надлеза има решение на Общинския съвет. Ще бъдат уведомени и всички директори и собственици на фирми.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Започва ремонтът на Надлеза “Катекс”