Село Розово се благоустроява и подмладява

От началото на мандата е намален броят на незаконните сметища в Розово, каза кметът на селото Венцислав Колев, като поясни, че това е само част от дейностите, които изпълнява кметството за благоустрояване на населеното място.

Сметищата са почистени благодарение и на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Изградени са две сметища за биоотпадъци.

Венцислав Колев подчерта и грижите, които се полагат за децата и младежите в селото. В двора на детската градина е изградена детска спортна площадка със средства от коледен базар, организиран от кметството в Розово. С парите от базара са купени и съоръжения от дървен материал за игра, тип „кухня“ и „автосервиз“. Със средства от Инвестиционната програма на Община Казанлък е подновена дограмата в детската градина, изградена е и поливна система.

На площадката зад кметството и църквата са инсталирани футболни врати и предпазна ограда, която предпазва прозорците на детската градина, която е в непосредствена близост.

По желание на родителите чрез дарения предстои изграждането на спортна детска площадка, с площ около 100 квадрата. Към момента е направен кофражът за бетоновата площадка. Предстои да бъде положена ударопоглъщаща настилка. Ще бъдат монтирани две спортни съоръжения.

Венцислав Колев подчерта също, че селото разполага с терен предназначен за стадион, но е със статут на пасище и идеята на кметството е да бъде сменен неговият статут за футболно игрище. В момента се оформя документацията. Предстои да бъде получено последно становище от РЗИ, след което да бъде разгледан въпросът в Общинския съвет в Казанлък. „Надявам се Община Казанлък да продължи да оказва помощ, както винаги досега“, подчерта Колев.

С помощта на кметството в Розово е пребоядисан олтарът на църквата, на мястото на откраднатите пред 30 години икони са поставени нови, дарени от отеца на църквата – Цанко.

Колев поясни също, че със средства от бюджета на селото в момента се полага нов водопровод на една от улиците – „Искра“, след което улицата ще бъде асфалтирана. На същата улица е почистена канализацията, която е зад дворовете на къщите, дълга около 500 метра.