След високото ниво на Английски, което овладяха, учениците от “Антим I” минаха на Китайски

От миналата седмица ученици от СУ „Екзарх Антим І” учат китайски език. Техен учител е Сиси Пан – студентка в Пекинския университет и доброволец към Институт Конфуций. Идеята да изучават китайски език е предизвикала изключителен интерес сред учениците, като Сиси Пан ще обучава общо 136 ученици от І до ХІІ клас, разпределени в 8 групи. Обучението е напълно безплатно за учениците, а разходите по пребиваването на доброволката са за сметка на училището.

“Училището Ви е неузнаваемо! Каква огромна промяна! Невероятно!”

Това бяха спонтанните впечатления, споделени от Джошуа Андрюс- учител по английски език в “СУ Екзарх Антим I” по програмата на Корпуса на мира до 2010 година, който след близо 10 години бе на посещение в училището. Късметлиите да проведат един час с него бяха учениците от 10б и 11б, като Джошуа Андрюс не се изненада от високото ниво на английския език на учениците, което се поддържа в  училището от години насам.

В сградата на СУ „Екзарх Антим I”официално бе открит и напълно обновеният училищен басейн „Антим Спорт“.

След пълна реконструкция и обновяване, басейнът отново очаква всички свои посетители. Дълго време казанлъчани питаха, чудеха се и желаеха, едно от най-добрите места за спорт и отдих в Казанлък отново да заработи и да събере всички любители на водния спорт. Все по-активен и здравословен начин на живот, казанлъчани ще могат да водят в басейна с размери 19.50×7.50 м, с подходяща температура на минералната вода в него и с най-добрите и безопасни технологии за пречистване на водата. Няколко треньори от Казанлък и Стара Загора ще се грижат за сигурността и ще помагат да всички плувци.

С демонстративна първа тренировка малчугани бяха специални гости и част от откриването на съоръжението.

„Виждаме, че са дошли най-важните хора, те вече плуват и реално хората, за които го правим – най-малките деца“. Така започна словото си Христо Ибушев, настоящ собственик на водното съоръжение и допълни, че иска да „благодари на всички хора, които участваха и бяха част от изпълнението на басейна.“

Своето възхищение за постигнатия резултат по плувното съоръжение и благодарности изказа и Галина Стоянова, която бе част от гостите. „Аз като казанлъчанка искам да благодаря на г-н Ибушев и Цвети, че се нагърбиха с тази задача, защото имаше много хора, които идваха, гледаха басейна и искаха да направят инвестиция. В момента, в който влизаха вътре и виждаха в какво състояние е след последния наемател никой не се връщаше. Затова наистина адмирации, че са се заели с тази задача и са я завършили прекрасно.“ каза Стоянова.

Директори на казанлъшки училища и гимназии, зам кметът Даниела Коева, омбудсманът Гинка Щерева, учители и още много други официални гости уважиха щастливото събитие.