Центърът за подкрепа на хора с деменция получи дарение от ирландска фондация

Фондация Smurfit Kappa дари 38 600 лв. на Община Казанлък за “Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства”. Чекът от фондацията бе приет лично от Кмета на Казанлък Галина Стоянова, а тя от своя страна го връчи на директора на социалното заведение Евелина Костова. Сумата ще бъде използвана за закупуване на транспортно средство, с което към основните услуги предоставяни в Центъра ще бъде добавена и транспортна услуга.

В знак на благодарност Галина Стоянова връчи поздравителен адрес и подари на Фондацията картина от казанлъшки художник и златна роза – символ на града. “Най-искрени благодарности лично от мен и от името на моите съграждани за благородния жест от страна на Фондация „Смърфит Капа“, в помощ на работата на Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства в град Казанлък! Вашето финансово дарение разчитам като единомислие и грижа за хората с подобен здравословен проблем и техните семейства. Съдействието на Фондация „Смърфит Капа“ е изключително важно в процеса на обновяване и набавяне на важни инструменти, уреди, оборудване и др., свързани изцяло с обслужването на лица с деменция, но преди всичко то ще подобри качеството на живот на всички участници в процеса – самите потребители, техните семейства и персонала на Дневния център”, каза тя.

Кметът на Казанлък използва случая да се запознае с потребителите на социалната услуга и разгледа материалната база, която е в отлично състояние.

В Дневния център се предоставя специализирана комплексна социална подкрепа насочена към придобиване или съхраняване на вече съществуващи умения. Предлага се целодневна или почасова грижа свързана със задоволяване на ежедневни социални и здравни нужди. Те включват рехабилитационни, обучителни и здравни услуги, организиране на свободното време и осъществяване на социални контакти. Не на последно място се предлага консултация и подкрепа на близките на потребителите.

 


 

loading…