Павел баня

Голям пожар в Павел баня – ОБНОВЕНА

Стотици гости и пациенти на СПА център ПРО – гр. Павел баня бяха евакуирани, след като в късния следобед, гъст черен дим покри сградата на ресторанта на комплекса.

Според главен инспектор Минчо Минчев от РСПАБ – Павел баня, пожарните екипи са били на място до четвъртата минута от подаването на сигнала.

Само бързата реакция на пожарникарите и добре изготвения противопожарен план са предотвратили по-сериозни щети.

Според директорът на ПРО Павел баня – Христо Чаушев няма нанесени сериозни щети, освен по покрива на ресторанта. Няма и пострадали.

В интервю за вестник “ИСКРА” заместник директорът Шендоан Халит уточни причината за запалването. В следствие на високотемпературна обработка на месо се получава самозапалване на мазнини, които бързо се засмукват от абсорбаторите.

Пламъкът се пренася по тръбопроводите и от там се разнася по покривната конструкция. Пожарът е потушен за около 40 минути, благодарение на добрата противопожарна инсталация и план за действие. Отлична работа на местната противопожарна служба, две пожарни коли от Казанлък и техническия персонал на комплекса. Независимо от големия мащаб на пожара щетите са малки. Ресторантът вече работи. Няма опасност за гостите на комплекса.

Още Новини