Днес заработи Изнесена приемна на Бюрото по труда в “Арсенал”

Дирекция “Бюро по труда” Казанлък разкри  изнесена приемна за регистрация на освободените работници във фирма “Арсенал” АД.

В него ще се обработват документите и правят регистрации за получаване на полагаемите се обезщетения за безработица, вследствие на предстоящата от края на април обявена вече оптимизация на част от персонала в дружеството.

Офисът има за цел да намали големите струпвания и дългото чакане по опашки в централния офис на Дирекция “Бюро по труда” на бул. “Батенберг” в града.

Работното време на офиса ще е всеки делничен ден от 8 до 13 часа, до края на месец април.

“Предприемаме тези действия съвместно с ръководството на фирмата, за да спазим мерките за социална дистанция между клиентите и да няма струпване на хора пред административната сграда, където се помещава Бюрото по труда. Винаги се отнасяме с нужното уважение и отговорност към гражданите! Благодаря на всички мои колеги, които са на първа линия и се отнасят с нужната отговорност към създалата се епидемиологична обстановка!”. Това сподели Илиана Жекова, директор на Бюрото по труда, във Фейсбук.

Важно за лицата, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, описани на официалните сайтове на Агенцията по заетостта и НОИ.

За периода на извънредното положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат.

Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетения за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Регистрираните лица, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Призовават се всички, които имат възможност, да ползват електронните  услуги на Агенцията по заетостта и най-вече възможностите за

дистанционна регистрация в бюрото по труда и

онлайн подаване на заявление за обезщетения за безработица.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Разкриват временни офиси на бюрата по труда