Една пъстра “Фабрика на мечти” се създава в Библиотеката

Идеята на Общинска библиотека „Искра” е да създаде една пъстра, магнетична есенна обстановка в рамките на тези четири незабравими  дни, в която участниците да изработят различни предмети за бита от природни материали, да тъкат на импровизирани станчета, да се запознаят с особеностите в бита и облеклото  на българите от различните етнографски области. Различните работилници носят различни наименования, което е съобразено с тематиката на съответната творческа работилница. Една истинска “Фабрика на мечти”!

А в събота, 28 септември, от 11ч. за малки приятели на Библиотеката са предвидени „Отново с приказките на Малвина”. Децата не само ще се срещнат с популярни герои от български народни приказки, а и ще могат самите те да демонстрират актьорски умения.

Тази година Европейските дни на наследството се провеждат под мотото „Изкуство и развлечения”. Целта на тези събития е да се насочи общественото внимание към културното наследство в неговите различни измерения. Важно е то да не бъде възприемано като паметник, а като живо наследство, което е неразделна част от нашия живот.

Анна Кожухарова