За трета седмица правят Мобилна „Творителница“ в парк „Розариум“

Младежи със специални потребности и част от екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ на сдружение „Бъдеще за децата“, се включиха с ателиета на открито – мобилна „Творителница“ в Еко фестивал 2020.

Вчера, екипът ни бе подготвил два къта за деца, родители и доброволци – рисуване на лице и изработка на гривни от мъниста, дървени елементи и глина.

Ателието отново се радва на голям интерес.

За пореден път установихме – Децата обичат да творят!

Да даваме на обществото, за да се чувстваме добре в него! 

Младежите се включиха с огромен ентусиазъм. С усмивка и желание и днес, твориха с казанлъшките деца, родителите и доброволците от МЦ „Взаимопомощ“.

Важна предпоставка за успешното социално включване на хората с увреждания/специфични потребности е промяна в нагласите на обществото спрямо тях.

Това е целта, на включването им в различни обществени инициативи, кампании и проекти.

Колкото повече възможности им се предоставят за срещи с хора, колкото повече поле за изява им се предостави, толкова повече ще расте тяхната мотивация и себеоценка.

И от друга страна – обществото, хора от различни сфери и структури – да ги видят, да се запознаят с тях. С личността, с качествата им. Да паднат бариерите, а предубежденията към хората с увреждания, постепенно да изчезнат.

Благодарим на МЦР-Взаимопомощ, за прекрасната организация и поканата да се включим, за да покажем, какво творим и работим в Работилница „Приложни изкуства“ заедно с младежите, които са включени в проекта и се обучават в Център за трудова адаптация и социализация.

В рамките на ЕКО фест 2020, предстои още едно Ателие в парка за деца – на 04.08.2020 г.

Текст и снимка: Невена Трифонова

Свързана публикация:

Еко фестивалът в Казанлък продължава