И всичко естествено започна от Бузлуджа

Така БСП стартира “преформатиране на политическото пространство” по всички фронтове и на всички равнища – все едно “позитанци” са спечелили в един ден парламентарни и местни избори. Червената атака по кметовете на ГЕРБ стигна до най-малкото населено място. “Всички срещу ГЕРБ” се пренасочва към изграждане на “местни коалиции”. А акциите са планирани така, че да ерозират “инфраструктурата на ГЕРБ”.

Вербуват се наемници от клиентелните вериги на ГЕРБ, както и отстранени от Бойко Борисов високопоставени управленски кадри на партията. Някои от тях са активни участници в схемата “Всички срещу ГЕРБ”, поставяйки се в услуга на “новите проекти”, но държащи връзка с червените авторитети по места. Агитират се независими кметове, за да се включат в кампанията – “След Борисов идва ред на ГЕРБ”.

“Да овладеем Процеса” е мото на каскадата от акции, които стартираха още в понеделник. Целта е протестният вот, надигнал Вълната на победата на Румен Радев, да се превърне в гражданска енергия, която да доведе до промяна на вота и за местната власт. Идеята на “Позитано” 20 е предсрочните парламентарни избори да бъдат спечелени чрез овладяване на политическата инициатива по места, за да се уплътни “мажоритарния вот”. По време на дебатите по бюджета Корнелия Нинова ще даде заявка за политиките, които ще следва БСП, когато спечели предсрочния вот и получи управленски мандат. Междувременно ще се градят мостове за бъдещото коалиционно управление по формулата – “Всички без ГЕРБ” върху основата на “социално-патриотична основа”, твърди източник от “Позитано” 20.

Корнелия Нинова очевидно иска да овладее инициативата в парламента, за да не я изпусне до изборите, да вкара ГЕРБ в изолация преди изборите и да подготви управленската коалиционна формула, доминирана от БСП след вота.

На снимката: Приватизаторите-пеликани от антибългарската бесепарска шайка в атака към местната власт! Явно са набелязали нови активи за пиРатизация.