Йоана Йончева – Фильова: ГЕРБ ще продължим да се борим срещу двойните стандарти

На среща с жители от казанлъшките села Бузовград и Ръжена тя подчерта, че цялата листа на ГЕРБ е от достойни хора, всеки доказал се в своята професионална област. “Ние сме единодушни, че в Европа не трябва да има двойни стандарти за различните страни и българските потребители трябва да са спокойни, че това, което консумират, не е с по-ниско качество от това, което слагат на масата си живеещите в другите европейски държави”, заяви Фильова.

В Бузовград тя се запозна отблизо с присъствието на Европа в селото, а именно чрез реализираните проекти от страна на кмета Михаил Янушев, който печели доверието на хората там вече трети мандат. Воден от идеята селото да привлича туристи, преди две години се “ражда” местният Информационен туристически център. В близост до него Йоана Фильова се разходи по новоизградените паркови алеи, разгледа новите детска площадка и спортна площадка с фитнес уреди на открито. С европейски средства е реализиран и проектът за “Мегалита” край селото, известен като българският Стоунхендж – древно светилище от времето на късния енеолит и началото на бронзовата епоха.

В рамките на обиколката си по населените места в община Казанлък кандидатът на ГЕРБ за евровота се срещна и с жителите на с. Ръжена, където кметът трети мандат Апостол Терзиев се похвали с ремонтираната сграда на училището. От своя страна Йоана Йончева – Фильова припомни на присъстващите, че в следващия програмен период 2021-2027 г. европейските пари за България ще бъдат 18 млрд. лв. За увеличението с 4 млрд. лв. са работили досегашните евродепутати от ГЕРБ в мандат 2014-2019 г. Голяма част от тези средства ще бъдат инвестирани в подобряване на инфраструктурата, както в градовете, така и в малките населени места.

На срещите в селата Бузовград и Ръжена бяха още общинският ръководител на ГЕРБ и кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и народният представител на ГЕРБ в 44-то НС Борис Кърчев.

На 26-ти май можете да подкрепите кандидатите на ГЕРБ за депутати в Европейския парламент като гласувате в бюлетината с номер 12!