Избраха я! Нашата Мария е Първи вицепрезидент на ЕНП

За Мария Габриел гласа си дадоха 442 делегати и по този начин тя събра най-много подкрепа в сравнение с останалите 9 заместници на новия президент Доналд Туск.

Мария Габриел е комисар за цифровата икономика и общество от юли 2017 г. до ден днешен. Под нейно ръководство, цифровият единен пазар на Европейската комисия стана реалност.

Така Габриел се превърна във втория най-високопоставен българин в европейската, а и световна политика, след президента на ПЕС Сергей Станишев.

“Подкрепих кандидатурата на Мария Габриел за заместник-председател на EPP – European People’s Party. Тя е изключително подходяща за поста и съм сигурен, че с нейните качества ще помогне на партията и на Европа. Подкрепата на колегите за кандидатурата ѝ ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ. Пожелавам успех на Мария!”, съобщи на личния си профил във “Фейсбук” Бойко Борисов.

В профила си във Фейсбук Борис Кърчев, депутат от ГЕРБ, публикува снимка и сподели:

„Мария Габриел е избрана за първи вицепрезидент на ЕНП с безапелационно мнозинство! Едно сериозно признание за нея и ГЕРБ, като фактор в Европейския политически живот!“