Когато Голямата Логорея се превърне в Политика

Единственото, което обединява БСП от 130 години насам е русофилството

В партията не се забелязва група, която да осъзнава, че българските национални интереси са несъвместими с руските имперски амбиции, единственият който предупреди Партията за това и беше най-изявеният русофоб в няколкото Парламента бе Димитър Благоев-Дядото

Явно днес в партията цари пълен хаос;

има привърженици на повишаването на данъците, има и защитници на плоския данък;

има върли противници на т.н. Истанбулска конвенция, имаше и нейни защитници естествено;

има „леви консерватори“ (каквато и да означава това)…;

има и марксисти дори…

Някои искат повече намеса на държавата в икономиката, други се въздържат от подобни призиви. Някои симпатизират на Орбан, други държат БСП да следва стриктно политиките на ПЕС.

Така е по пленумите и конгресите им.

Но защо пренасят тъпотиите си и на местно ниво не разбирам.

Или просто лъжат откровено електората си в очите?
Фактологически неточности, манипулативно поднасяне на информация… това са част от констатациите на Общинската организация на НД „Русофили“ във връзка с отправено питане от местния председател на БСП – Казанлък, Румяна Друмева към кмета на общината във връзка с облагородяването на паметника на Георги Кирков, реализирано със средства на местния бюджет.

Вестник „Искра“ помни, че питането бе поредното от поредицата нескончаеми заядливи въпроси от страна на настоящото БСП ръководство в Града на розите към един от най-успелите български кметове, но този път се стигна до дребнаво заиграване, зад което лъсна политическа немощ. По същество питането на Друмева беше – защо облагородяването на района около паметника е станало по инициатива на НД „Русофили“, чийто зам.-председател е казанлъшкият кмет, а не по линия на предложение на БСП – Казанлък, направено между първо и второ четене на местния бюджет.

В позицията си от НД „Русофили“ – Казанлък, посочват, че освен тяхната организация инициатори на подписката за ремонта около паметника на Кирков, внесена в общинската администрация, са ред родолюбиви организации и сдружения, сред които СОСЗР, БАС, дискусионен клуб „Георги Кирков“ и други, които само за месец са събрали над 1500 подписа.

 

Питането на настоящия лидер на БСП – Казанлък, Румяна Друмева, от което лъха политическа немощ.

„Инициативите на НД „Русофили“ в Казанлък са широко познати на местната общественост в града, която храни симпатии към Русия. Това са изложби, концерти, конкурси, шествие „Безсмъртен полк“, събори и инициативи на културен обмен. Тъй като Вие, г-жо Друмева, явно не сте били част от тях и не сте присъствали, можете да се обърнете към годишните отчети на движението, където винаги е отделено специално място за дейностите на казанлъшката организация… Искаме да припомним на г-жа Друмева, че според последните социологически проучвания 80% от българите заявяват симпатии към Русия. Сред членовете и симпатизантите на левия спектър от партии процентът достига дори до 98%. Въздържаме се от допускането, че г-жа Румяна Друмева е сред оставащите 2%, но вероятно не познава нагласите сред голяма част от членския състав на партията, която представлява. Това нас не ни учудва, след като 28 организации от партията, която иска да представлява, отказаха да участват в конференцията за избора й, но това е неин вътрешнопартиен проблем“, се казва в позицията на НД „Русофили“ – Казанлък.

А що се отнася до отговора, даден на Друмева по време на последното заседания на ОбС от кмета Галина Стоянова, в него недвусмислено се заявява, че Община Казанлък не дели жителите си на русофили и русофоби или по тяхната партийна принадлежност. „Облагородяването на пространството около паметника на Георги Кирков е част от дейностите на Община Казанлък по текущи ремонти на паркове, градини и междублокови пространства. Като кмет на Казанлък се грижа общинският бюджет, с който разполагаме, да бъде оползотворен по възможно най-практичния и добър начин“, категорична е Галина Стоянова. Тя уточнява, че членството й в НД „Русофили“ е в лично качество и по тази линия не е длъжна да дава обяснение.