Лингвистично структурален анализ и превод на словото Ниново

Аз създадох този хаос и аз ще ви довърша. Тази заявка даде Корнелия Нинова по време на Конгреса на столетницата.

Изслушайте ме ,моля, започна тя. Преди три години ме избрахте за председател с ясна програма,припомни Курнели.

Правителството на Бойко Борисов води към просперитет България, подчерта тя, а ние нямаме никаква изгода от това.

Партия ГЕРБ отказала договорки за власт и пари с комунягите.

Нинова смята, че е довършила самочувствието на червените, което и без това си го нямало.

Ние сме на прага на криза с неизвестен край, предупреди Курнелия. Поводът за нея съм аз, призна тя.

Веднага след евровота Георги Гергов и други настояли за оставката й. Нинова подчерта, че нямало театралност и емоция в оставката й. Липсата на какъвто и да било морал не й позволила да се откаже от поста екзекутор на бкп/бсп и да се скрие зад колективна безотговорност, както се е случвало и преди в тая партия.
Тя запита къде е сгрешила и отговори,че грешката й е че е много алчна, с огромно его, твърде е обвързана с икономически сиви групировки, олигарси, кражби, смяна на партии с цел лично облагодетелстване.
Нинова изтъкна, че в борбата за бащина дружина партията ще остане без дружина. Тя иска лидерска битка пред членовете на левицата.

С искането си за пряк избор Нинова отворила кутията на Пандора. За тези седмици задкулисието и бизнес интересите нахлули в партията с още по-страшна сила.

Не очаквах, че ще отприщя такъв бент, сподели екзекуторът на левите в оставка.

Усилил се натискът да се спре модернизацията на партията. Затова ще си остане една корумпирана, закостеняла, проядена от вътрешни ежби за власт и лапане.

Корни опроверга твърденията, че е откраднала парите от касата. По думите ѝ различни икономически лобита се опитвали отвън да се бъркат в партийните дела.
Нинова обеща да бъдат изгонени търговците от храма, но няма да позволи завладяването на партията от достойни и свестни социалисти. Въобще ако има такива ?!
Аз имам много трески за дялане, стилът ми е силов, ама за сметка на това селско-дърварски, и ми липсва гъвкавост, призна тя. Но пък умея да лъжа, нищо че в последно време никой не ми се връзва освен вас.

Никога обаче не съм пренебрегвала колективното, и си го присвоявам без да ми мигне окото. Например, сделката с Техноимпекс.

Според нея криза на лидерството преди изборите няма да донесе успех по места. Може да доведе до блокаж на партията.

Битката на лобитата започна, недоволна е тя, но ние комунистите това си можем, за друго сме твърде тъпи и безчовечни.

“Още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте”. Ще имате възможност да ме линчувате на следващия Конгрес, ако въобще има такъв, подчерта тя и не си даде оставката.

Пред избора на личното его или бъдещето на червените, тя избира това, което й носи повече далавера.

Не отваряйте кутията на Пандора преди местните избори, настоя Нинова.

Аз съм тук, върнах се, и вече я отворих, изтъкна тя и настоя за пряк избор на нея след вота.

Скъпи социалисти , отърсете се от стреса и скрупулите, обърна се към актива и настоя още за активна работа и манипулация за местните избори.