Кой, Кога и Защо разлая Предизборно бездомните кучета в Казанлък

Започна се с обръщение на зоодоброволец Татяна Байчева към кмета на Община Казанлък, споделено в социалните медии:

„ Здравейте, г-жо Стоянова! Аз съм зоо доброволец, който днес стана свидетел на твърде неприятни гледки в приюта. Като за начало се натъкнахме на труп на малко куче, а след оглед на още два трупа. Животните са гладни, зле поддържани и болни. Разбирате, че доброволците в града сме малко и повечето от нас са затрупани с тежки случаи, които Не би трябвало да бъдат наша отговорност. И ако този приют все още функционира и кучетата все още се хранят, това е благодарение на упоритите усилия на Ивелина Недкова, управител на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak, със съдействието на нашата скромна помощ. При всичките усилия, които г-жа Недкова полага, е изключително трудно да се изхранят над 130 кучета. Също така смятаме, че не би трябвало да се прибират животни от други градове, като Раднево например, защото капацитетът и издръжката на приюта са силно ограничени. Нещо повече – задържат се кучета, които са кастрирани, здрави и социални, което в разрез с програмата „Кастрирай и върни“. Подобно задържане е в ущърб на животни, имащи спешна нужда от помощ. Надяваме се, че Вие ще ни съдействате и ще разгледате този проблем, който е от изключителна важност. Като град от ЕС, се налага да бъдем по-хуманни и по-дейни. Молим за Вашата подкрепа! За доказателство прилагам снимков материал от днес – 01.09 .2019 г.

С уважение: Татяна Байчева

И продължи: “Благодарение на Ивелина Недкова, управител на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak, някои от бедстващите кучета в общинския приют ще бъдат спасени.”

Присъедини се Ивелина Недкова, управител на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak:

Отговорът дойде от д-р Генко Митрев във видео, публикувано в казанлъшки сайт:

„Как работи Общинският приют за бездомни кучета, как се изхранват, с какви проблеми се сблъскват там, какво искат хората и какво искат природозащитниците, каква е процедурата за осиновяване на кучета? На тези въпроси потърсихме д-р Генко Мирев след публикация през изминалите дни във фейсбук пространстовото …. вижте във видеото: https://www.facebook.com/BGKazanlakInfo/videos/2353796028191781/

Д-р Генко Мирев: 14 години приюта ни работи активно с бездомните кучета на града

Резултатът: Кметът разпореди спешна проверка на Общинския приют за бездомни кучета

Във връзка с нашумялата тема в социалните мрежи за състоянието и възможностите на Общинския приют за бездомни кучета кметът на община Казанлък Галина Стоянова е разпоредила проверка.

Пресцентър  на община Казанлък