По Великден Митрополит Киприан ще отслужва св. Божествена Златоустова литургия и в Казанлъшко

С цел спазване на изискванията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, част от тях ще бъдат изнесени на площада пред община Стара Загора. Това стана ясно на провелата се вчера  в Митрополитския дом среща на владиката с областния управител Гергана Микова, директора на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и началника на сектор „Охранителна полиция“ комисар Илиян Илиев.

На 20 април – Светли Понеделник – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – св. Божествена Златоустова литургия с участие на Старозагорския митрополит ще бъде отсружена в Манастирския храм-паметник “Рождество Христово” край гр. Шипка с начало 9.30 часа.

На 21 април – Светли Вторник  ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО Митрополит Киприан ще отслужва св. Божествена Златоустова литургия в Девически манастир – “Св. Николай“ гр. Мъглиж – начало 9.00 часа.

В гр. Казанлък на 26 април – Томина Неделя Владиката ще отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храма на девическия манастир „Въведение Богородично” от 9.00 часа.

Митрополит Киприан призова миряните да останат по домовете си и да се възползват от възможността за участие в службите чрез прякото им излъчване в социалната мрежа Facebook, а тези, които са на площада или в храмовете да поддържат лична хигиена, да ползват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.

Източник: Старозагорска митрополия