Старозагорската митрополитска библиотека с дигитален регистър

Изцяло завършен е дигиталният регистър на старозагорската митрополитска библиотека. В него са включени всички налични томове, включително и броевете на „Църковен вестник“. Софтуерът е за вътрешно ползване и цели улеснение на читателите при търсене на библиотечни единици.
Припомняме, че библиотеката претърпя цялостен ремонт. Нови са техническото обзавеждане и интериор. Фондът е от над 11500 тома книги, като той съдържа разнообразна специализирана богословска духовна литература, научна и художествена на литература.

Голяма част от богослужебните книги се нуждаят от възстановяване. Има библии и книги с над 100-годишна история. Библиотеката притежава всички богословски трудове, излезли на български език през последните 20 години. Библиотекарят дякон Цветан Атанасов обработва и архивира многобройните писма, кореспонденцията на митрополитите и поздравителни адреси през цялата история, за да могат те да бъдат отделени в самостоятелен раздел. Библиотеката е отворена за всички желаещи да я ползват. Работното време е през делничните дни от 8:30 до 17:00 ч. Вече е активна и Facebook страницата на библиотеката – Старозагорска митрополитска библиотека.