Днес е денят! 17 май 19:00 часа

Призоваваме казанлъчани да проявят съпричастност към куража на абитуриентките от Града на розите и техните семейства да се впуснат в една от най-вълнуващите надпревари в техния живот „Пътят към короната“ и да не участват в нерегламентирани класации! Призивът е по повод появилите се поредни опити в интернет пространството
момичетата, кандидатки за короната на Царица Роза да бъдат предмет на нерегламентирани игри.

Община Казанлък категорично се разграничава от подобни вредни инициативи, които внасят тревога в момичетата и техните семейства! Община Казанлък е единствен организатор на един от най-старите конкурси за красота в България, единствен носител на правата по организиране и провеждане на конкурса „Царица Роза“. Всички действия по повод неговото провеждане от физическо или юридическо лице, неоторизирани за това, се считат за нарушаване на авторските права и ще им бъде търсена отговорност пред компетентния съд.

Подобни практики възприемаме като опит за злоупотреба с огромния труд, отговорност и творчество, влагани всяка година в празничната програма за радост на всички участници, жители и многобройни гости на Казанлък по време на Фестивала на розата. За да не позволим опорочаване на чистата почит на местните хора към красотата на Долината на розите и на тракийските царе, чиито символ е Царица Роза призоваваме всички с разум и сърце да се придържат към утвърдения дългогодишен регламент за провеждане на конкурса! Следете събитията по програмата „Пътят към короната“ през сайта на Общината www.kazanlak.bg и фейсбук профила „Община Казанлък“.