Поздравление на Кмета на община Казанлък Галина Стоянова за първия учебен ден

 УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ДЕЦА,

 Днес над 7 500 ученици ще прекрачат училищния праг на казанлъшките училища за учебната 2019 – 2020 година. За близо 650 от тях това ще бъде първа среща с мястото, където ще прекарват голяма част от времето си в усвояване на нови знания. Радостна съм, че средата, в която предстоят вълнуващите учебни занимания за малки и големи е красива, свежа и удобна. Защото за днешния 15-и септември почти всички училища и детски градини на територията на община Казанлък вече са обновени.

Първият учебен ден Ви очаква и с още една добра новина. В учебния процес се влива в голяма степен подмладен преподавателски състав от току-що завършили специалисти, които заедно с по-зрелите си колеги ще направят плавен прехода в образованието на нашите деца.

Успешното развитие на образователната среда в община Казанлък ми позволява да отбележа и още една важна стъпка към повече познание за Бъдещето, което отглеждаме сега – националните проекти вече не са приоритет само на училищата, но в тях активно се включват и детските градини.

Всеки от първокласниците днес ще намери сред подаръците за първия учебен ден книжката „Жълтото петле“ с подбрани разкази за деца на нашия велик съгражданин Чудомир. Защото само вдъхновяващият пример на големите таланти, които ни е завещал Казанлък може да Ви помогне да устоявате на предизвикателствата и да не се отказвате от стремежа да знаете и можете повече. А ако това се случи, знайте, че аз и моят екип сме до Вас! Създаването на нови ярки личности, с които Градът на розите да се гордее, които да разнасят славата на Таланта и Ума на България за нас е кауза.

Желая Ви попътен вятър и прекрасни приключения със Знанието!

Честит първи учебен ден!

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък