Царица, Владика и Генерал поздравиха казанлъчани за техния празник

Празникът на града, който по традиция се отбелязва първата седмица на месец юни, ежегодно е част от Фестивала на розата.

Приветствие към казанлъчани и гостите на града поднесе новоизбраната царица Роза – Вероника Кръстева, като им пожела здраве, дълголетие и красиви моменти в Долината на розите.

„ Няма друго място в България, където да е събрано в едно природното величие и красота, историята и културата, талантливите хора и всички възможни културни събития, които да се случват на това място. Това е нашият Казанлък и за него казваме, че много хора, които не са идвали тук и не живеят в Розовата долина, биха казали, че това са думи на местен шовинизъм. Но казанлъчани знаем, че това е опровергано от всичките български и световни автори, които са посещавали Долината през вековете и са написали своите възхвали в разказите, пътеписите и съчиненията си за нашата Казанлъшка долина и нейната неземна красота”, това каза в приветственото си слово при откриване на празниците кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

Тя подчерта, че казанлъчани имат привилегията да се родят и живеят в този рай, отговорността да обичат, възхваляват и пазят, и да работят за просперитета на Долината на розите. Стоянова призова казанлъчани не само да носят Казанлък в сърцата си и да работят за него, а когато мислят за този град, да бъдат единни и обединени: „Нека ни съюзява любовта и желанието този град да предадем на нашите деца и поколения богат и величествен, пред който целият свят ще се диви.”

В празничната програма на площад „ Севполис” участие взеха мажоретните състави на Средно училище „ Екзарх Антим I” и Детска градина „Звънче”.