С Траките на “Чинари” и Диксиленда на НАТО днес официално започват Празниците в Долината на тракийските царе

Концерт на представителния Диксиленд на Сухопътните войски на НАТО от афиша на петото издание на Джаз фестивала е друго от множеството събития в този ден на официално откриване на Празници в Долината на тракийските царе.

По традиция, по време на откриването ще бъде връчена и наградата на името на проф. Александър Фол, която се присъжда за цялостен принос в развитието на тракийската култура в България.

Едно от знаковите събития в програмата на празниците е Научната конференция по проблемите в науката и изследванията за траките, която ще се проведе в рамките на два дни, с участието на учени – траколози и преподаватели в различни университети в България.

Отново днес в Художествена галерия Казанлък от 18.00 ч. ще бъде открито Международно биенале на изкуствата „D’ORO, куратор Дан Тудор Труйка и ще се състои „ОТРАЖЕНИЕ“ – концерт на „Борислав Ясенов квартет“.

В програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2019 са предвидени множество спортни събития, сред които и второто издание на “Тракийски сървайвър” .

Другите две събития със спортен характер са Обиколка на Долината на тракийските царе – състезание по планинско колоездене, което ще се проведе под патронажа на председателя на Общинския съвет Николай Златанов и спортно състезание по бягане “Тракия рън”.

Част от програмата на празниците е изложението “Виното на траките”, което тази година ще се проведе съвместно с Българската асоциация на независимите лозаро – винари. В изложението ще участват и производители на български сирена и български хлябове.

Анимации за деца и Боди арт са инициативи също част от празничната програма.