6 детски градини и 4 училища ще получат къщички за птици

Младежката организация се обърна към Община Казанлък и получи съдействие за даряване на къщичките на 6 детски градини и 4 училища. Същите ще бъдат поставени съвсем скоро в ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Георги Кирков”, ОУ „Кулата”, СУ „Екзарх Антим I”, ДГ 17 „Славейче”, ДГ 16 „Роза”, ДГ 9 „Слънчице”, ДГ 6 „Еделвайс”, ДГ 3„Теменуга”, ДГ 1 „Здравец”.

Идеята е децата да се грижат за птичките, настанили се в къщичките и по този начин инициативата да даде образователен ефект. Къщичките ще бъдат връчени на институциите от доброволците на „Взаимопомощ” и „Юнайтед Авангард артист” от Португалия, Чехия, Тунис, Франция и България, като по този начин младите  хора ще имат възможност да опознаят и други култури, а и да разберат повече за новата програма „Европейски корпус за солидарност”.

Самите къщички са изработени от скаутите в гр. Шумен.

СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” работи в партньорство с над 50 младежки организации от цяла България и още толкова е Европа, член е на Национален младежки форум и Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България с реализирани в града ни над 15 проекта по програми „Младежта в действие”, „Еразъм+” и „Европейски корпус за солидарност”. Организацията стана на 15 години именно тази година.