Допълнителни мерки при влизане в Гърция през сухопътните граници

Гръцките власти обявиха вчера, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция и за пътуващите по съществени причини.

Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч. на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август. Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и др.) се доказва със съответните документи.

От МВнР припомнят, че от 15 юли българските граждани могат да влизат на територията на Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID 19, направен в лицензирана лаборатория не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната, на английски език, и предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код.

Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП „Кулата-Промахон“.

Източник: coronavirus.bg

Снимката е илюстративна.

Свързана публикация

Нови условия при пътуване до Гърция, Украйна и Чешката република през Румъния