От днес до 15 септември гласувайте за Кмет на годината – Мандат 2015 – 2019

От днес, 9-и септември до 15-и септември, включитиелно, пред Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 ще бъде осигурен улеснен достъп до интерет и компютър, за да може всеки желаещ жител и гост на града да даде своя глас за  най-заслужилия български кмет за целия Мандат 2015 – 2019.

Класацията на kmeta.bg тази година търси най-високата оценка на гражданите за градоначалника, който през всички години на мандата е постигнал най-много подобрения и удобства за жителите на населеното място.

В специалната платформа за вота kmetnagodinata.bg Община Казанлък фигурира в категорията „Голяма община“ (с население над 50 000 души). Регистрирането на избрания кмет става с имейл адрес и е уникално / еднократно. Регламентът на класацията позволява и гласуване от чужбина.

През годините Галина Стоянова е печелила 3 пъти отличия в конкурса. През 2105г. Кметът на Казанлък е отличена в категорията „Развита инфраструктура“, през 2016 г. и 2018 г. тя печели отличието в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“.

Голямото гласуване за престижната награда „Кмет на годината – Мандат 2015 – 2019“ започна в началото на месец септември. Националният онлайн вот ще продължи до 15 септември 2019г. на познатата платформа kmetnagodinata.bg. В него ще участват кметовете на 265 общини в България.

Тази година хората оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г.:

  • Кмет на годината
  • Кмет на гражданите
  • Градска среда
  • Транспорт
  • Туризъм, култура, фестивали и традиции
  • Образование, спорт и младежки политики
  • Инвестиции и работни места
  • Социална община
  • Smart City

Традиционно в конкурса за всяка от 9-те категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Конкурсът “Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара “Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, ще бъдат обявени на официална церемония на 18 септември в зала 6 на НДК, гр. София. Те ще получат престижните грамоти „Кмет на годината”.

Церемонията ще бъде заснета и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23,30 часа.