Шампиони

Казанлъшки Таекуондисти – медалисти и Треньорът им бяха наградени от министър Красен Кралев

На шампионата за кадети и юноши в Марина д’Ор, който приключи преди няколко дни, казанлъшките таекуондисти направиха много силно представяне.

Братята Христо и Любомир Богданови от клуб “Кентавър” са европейски и вицеевропейски шампион по таекуондо от първенството за юноши в Марина дор, Испания (4-6 октомври). Христо Богданов стана европейски шампион в категория до 45 кг. , като записа 5 последователни победи по пътя към златния медал. До финалната битка Богданов отстрани представители на Русия, Франция, Гърция и Германия. В решителната среща Христо показа уникална игра и не даде никакви шансове на украинския състезател. Още в първата среща той получава тежка контузия на дясната си ръка, но стиска зъби и спечели титлата в това състояние. Стана първият състезател на България при юношите с европейска титла. Титлите му от 2019 година вече са няколко – от националното първенство, шампионатите на Балканите и Европа.

Неговият брат Любомир Богданов пък спечели сребърен медал в категория до 48 кг. Любо стартира с победи срещу представители на Белгия, Турция, Гърция и Испания. На финала след отлична игра състезателят на „Кентавър“ загуби от турски таекуондист и взе сребърен медал. Съотборничката им Илина Иванова е с победа и много добро представяне отново в състава на националния тим.

Заедно със състезателите от Казанлък бе треньорът им Николай Богданов, който описа успеха на Христо и Любо като триумф и най-доброто представяне за клуб „Кентавър“ до сега. “Моите момчета и бойци…направихте ме щастлив ….няма не възможни неща…показахме екипност и дух…най- доброто предстои…отново слушахме химна…БЪЛГАРИ…ЮНАЦИ…”, написа под влияние на емоциите от Испания Богданов. Неговите възпитаници ще участват в още едно европейско първенство през годината – през декември в Ирландия.

Почетен плакет бе връчен и на треньора на отличилите се състезатели Николай Богданов.

Още Новини