Социални Диагнози

Кметските мераци на един партиен член, който наистина има Волята и Уменията да краде

Десислава Петкова: БСП издигна в Община Братя Даскалови разследван за усвояване на банкови кредити чрез фалшиви документи. През 2016 година срещу Веселин Калчев -председател на БСП в Община Братя Даскалови е заведено следствено дело за усвояване на банкови кредити чрез фалшиви документи. Той с помагача си -лице на младежкото БСП взимали кредити чрез фалшиви трудови договори. Обикновенно жертвите им били работници на казанлъшката оръжейница ,,Арсенал,, ,назначени на срочни трудови договори. Двамата преправяли договорите на безсрочни и карали лицата да усвояват кредити, които варирали в размер от 10 000 до 50 000 лева. Обикновенно давали по около 5000 лева на кредитополучателите ,а останалите прибирали за себе си. След като си служели с фалшиви трудови договори, от там и останалите документи за получаването на кредит били неверни. Кредитите са теглени от различни банки, но една от банките извършила проверка и видяла, че кандидатстващото лице няма безсрочен трудов договор. В РУ Казанлък, са разпитани 20 човека, получили пари от кредити и през 2016 година следственото дело е предадено вОкръжна следствена служба в Стара Загора, където отлежава и до днес по неясни причини .Председателят на БСП в Община Братя Даскалови-Веселин Калчев има регистрация в Полицията по член 248 ,,а ,, от Наказателния кодекс-,,Който, за да получи кредит, представи неверни сведения, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. ,,

Председателят на БСП в Братя Даскалови Веселин Калчев е кандидатът за кмет на общината. Това решиха единодушно делегатите на общинската конференция на свое заседание. Те гласуваха Калчев да бъде и водач на листата с общински съветници. Конференцията утвърди 13 личности за листата на БСП – достойни хора и професионалисти в сферата на образованието, културата, здравеопазването, земеделието, предприемачеството и др.

„Имаме волята, отговорността, енергията и визията за развитие, с които да променим статуквото в община Братя Даскалови и да победим пагубния модел на настоящото управление, което се подкрепя от ГЕРБ”, заяви кандидатът за кмет. Той благодари на всички социалисти за инициативата им да го издигнат, за номинациите, доверието и за впечатляващата подкрепа. Делегатите издигнаха и кандидати за кметове: на Оризово – Таньо Тотев, на Черна гора – Иван Стоянов, на Гранит – Койчо Георгиев, в Плодовитово – социалистите ще подкрепят досегашния успешен кмет Димитър Димитров. До дни ще бъдат утвърдени и кандидатите за кметове на селата Партизанин и Мирово.

„Силно се надяваме, че до началото на предизборната кампания главният прокурор на РБългария ще се произнесе по жалбата на БСП за изборния туризъм в нашата община. 1550 човека, регистрирани чрез настоящ адрес в селата ни, около 700 дори нямат никаква връзка с Братядаскаловско, в изборния ден при местен вот, организирано идват тук и гласуват както им е поръчано. Този процес в нашата обезлюдяваща се община Братя Даскалови е достигнал най-мащабните и най-пагубни форми в демократична България.

Искаме справедливост, за да покажем как успешно може да се управлява нашата община!”, заяви Веселин Калчев. „Вярваме в нашата победа, защото БСП доказа, че е водеща политическа сила по време на президентски, парламентарни и евроизбори на територията на общината”, подчертаха на конференцията 19.08.2019

Още Новини