5 медала и Купа спечелиха малките Шахматни Таланти на Петранка Драганова

Казанлъшкият шахклуб се представи с 9 състезатели.

Турнирите в мемориала са два – “А”, в който участват големи и малки шахматисти, градирани с рейтинг, и ,,В” турнир за деца до 14 години, които нямат рейтинг.

Във „В“ турнира представителите на казанлъшката школа спечелиха една купа и 5 медала, а в „А“ турнира се класираха на престижни места.

“Златните” казанлъшки момичета отново бяха на висота – Калина Шипкова завоюва купа и златен медал при момичетата до 8 години. В същата група Християна Кирилова спечели бронзов медал.

При най-малките момчета до 8 години радост на отбора донесе Рустислав Тодоров със спечелен сребърен медал. Калина, Християна и Рустислав започват своя успешен спортен път от ЦДГ „Здравец”, където са открити от Петранка Драганова и ОДК „Св.Ив.Рилски”, благодарение на отличните условия, създадени от директорката на детското заведение Митра Николова за работа с шахматни таланти от най-ранна възраст.

При момчетата до 10 години Георги Щерев, държавен шампион от Добрич ‘2019 за ученици до 9-годишна възраст, показа много висок резултат и на “косъм“ се размина със златния медал, с който напълно заслужено можеше да се окичи. Момчето остана на второ място, със сребърен медал. В същата група Емил Христов спечели бронзово отличие.

Най-малкият участник на „Казанлък 21“ – само на 5 години, Георги Стефанов участва за втори път на голямо състезание, но той крачи уверено към високите постижения, което впечатлява и радва. Опит набира и Цветомир Смилов.

В турнир “А”, където се състезаваха опитни сеньори и мъже, и деца, Казанлък бе представен от Симеон Дичев и Константин Смилов. Във възрастовата група на 10-годишните деца, участвали в това състезание, и двамата останаха на крачка след наградените – Симеон е 4-ти, а Константин – 5-и.

„В края на годината и при последните си участия за 2019-а, нашите състезатели бяха водещи – каза след завръщането на отбора FIDE майсторът Петранка Драганова, треньор на децата.

– С всеки турнир те израстват като характери, с което най-много се гордеем всички – техните родители и ръководството на ШК „Казанлък 21″.

Тя благодари на момчетата и момичетата, които достойно, със спортен хъс представиха клуба, както и на родителите на малките таланти за доверието. „Гледаме напред“, категорична е легендата на казанлъшкия шах, която уверено гради свои последователи.