Днес отново ще докажем Любовта си към Казанлъшкия Волейбол

От 13 до 16 февруари Казанлък и Стара Загора са домакини на  волейтурнир, който е част от Женското първенство по волейбол на България. След като вчера женският отбор на “Казанлък Волей – Багира” безапелационно би “белите” от София, днес излиза срещу друг софийски отбор – ЦСКА София.

Във вчерашния си мач волейболистките на “Казанлък Волей – Багира” записаха шести успех в Националната волейболна лига -жени, като се наложиха над “Славия”/София/ с 3:1 (25:14, 25:15, 22:25, 25:17) в първия си мач от втория допълнителен турнир в първенството, който се провежда в зала “Багира” в Казанлък.

Над 200 души за близо час и половина се насладиха на себераздаване и много енергия у момичетата ни. Аплаузите в края бяха атестат за усилията на възпитаничките на Боби Крачанов, Ванката Енчев и Тони Илиев. Тимът ни е пети с 16 точки (6 победи, 8 загуби), “белите” са седми с 10 точки (3 успеха, 11 поражения).

За победата на отбора с най-голям принос бяха: най-резултатната – Кристина Йорданова  с 22 точки, от които страхотните 12 аса; капитанката Патрисия Йончева добави 18 точки (1 ас, 1 блокада). Селин Салим завърши с 15 точки (5 аса), с 14 точки се разписа Мария Кривошийска (3 блокади).

Днес, 14 февруари, тимът на Казанлък среща ЦСКА /София/, а “Славия” – шампионките от “Марица” (Пловдив). Двубоите са от 16:00 и 18:30 ч. Последен е двубоят на “Казанлък Волей – Багира”.

Снимки : Иван Бонев