Габриела Джамбазова е казанлъшкия Спортист на годината

Възпитаничката на СК „Шори Доджо“ Казанлък Габриела Джамбазова стана „ Фаворит на публиката“ и „Спортист на годината“ снощи на официалната церемония по отличаване на най-добрите в спорта, прославили Града на розите през миналата година.

Световната шампионка за 2019г. в дисциплината „Ката“ от Световното първенство по Шотокан карате до спечели гласовете на казанлъчани и в първата по рода си он лайн анкета. Повечето от гласувалите са подкрепили казанлъшкото момиче – първенец на национално и световно ниво.

Вотът на публиката за 5-окласничката на ППМГ”Никола Обрешков“ съвпадна с избора на 11-членна комисия, сформирана със заповед на Кмета от представители на медиите и спортните среди, с председател – футболният национал Галин Иванов. Той обяви едва 11-годишната Голяма победителка в мило видео обръщение поради професионални ангажименти.

Преди да връчи голямата награда Кметът на община Казанлък се обърна към присъстващите в залата. Галина Стоянова поздрави всички състезатели за успехите и благодари за усилията, труда, успеха и че с гордост носят името на Казанлък. Кметът благодари и на президентите на клубовете и ръководствата, които, освен, че създават спортисти, създават бъдещите сериозни и отговорни граждани на Община Казанлък. „Здраве и заедно да работим за нова спортна зала на Казанлък, това, което е наша мечта!“, пожела тя и лично връчи специалните плакети и Почетна грамота на големия победител за 2019г.  Габриела Джамбазова.

В първата десятка за спортни постижения през отминалата 2019-а след Габриела Комисията награди: Христо Богданов – Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, Мария Кривошийска – Волейболен клуб “Казанлък“, Любомир Богданов – Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, Иван Бонев – Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“, Стоян Петров – Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“, Алекс Топалов – Лекоатлетически клуб ,,Цветанка Христова“, Илина Иванова – Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, Йоана Недялкова – Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“ и Станимир Aтанасов – Клуб по борба ,,Казанлък“.

За Треньор на 2019г. Комисията отличи треньора на Габриела, Спортист №1 –  Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“. Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“ стана Отбор на 2019.

За постигнати високи резултати на международно ниво в сферата на спорта при хората с увреждания бяха наградени Радостин Тодоров – треньор при Спортен  клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, Ружди Ружди –  Спортист  номер 1 за 2019 г. при хора с увреждания  и

Даниела Тодорова. С Почетен плакет председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов поднесе признателност за изключителната воля на 14-годишната Христослава Колева, която завоюва 15 медала по адаптирано плуване при хора с увреждания със Синдром на Даун, благодарение на нейните треньори Теодора Петкова и Светла Кръстева.

На празника на казанлъшкия силен спортен дух специално отличие получи една от емблемите на Футболен клуб „Розова долина“, който празнува и рожден ден – Милен Христов. Бяха отличени и изявени спортисти  на общински, държавни и международни състезания.