Малките шахматисти от ,,Казанлък 21” отбелязаха юбилей 20 години с международен турнир

Решихме да огласим тази годишнина, поемайки трудния път на намиране на съмишленици, които да помогнат в реализиране на хубавата идея – голям детски турнир… Но…успяхме! И се случиха хубавите неща! Дойдоха деца от цялата страна! Турнирът получи и Международен блясък, с участието на представители от Украйна и Македония! Бяхме почетени от клубове от цяла България! На откриването на турнира имахме и специални гости, дошли да ни поздравят: Кмет Галина Стоянова и зам.Кмет Драгомир Петков от Община Казанлък, Омбудсман Гинка Щерева, Управителят на нашия любезен домакин Гранд хотел ,,Казанлък” Гергана Димитрова, много треньори, журналисти, родители и деца от къде ли не..! Усещахме се, като в кратера на вулкан, при цялата тази еуфория! Чувствахме се уважени и почетени за това, което е ШК ,,Казанлък 21” днес!
Самото състезание премина спокойно, под зоркото око на компетентен съдийски екип, доказал се в много други турнири: гл. съдия FIDE arbiter Ив.Стойнов, с негови помощници, Националните съдии М. Митев и П.Драганова. След 6-я кръг имахме вече и победители! Големите награди – впечатляващи купи и велосипеди заминаха за Македония и Пловдив, а тримата призьори при момичета и момчета в групи: 8,10,12 и 14г. също получиха своите купи, медали, грамоте и предметни награди! Специалната купа на ШК ,,Казанлък 21″ за най-добре представил се състезател на клуба, беше връчена на Калина Шипкова за нейното 2-ро място и сребърен медал! С подаръци бяха отличени и най-малките състезатели в турнира, 5 годишните Нико Малчев от ШК ,,Казанлък 21”и Васил Антонов от ШК,,Елит” Сф.
И ние от ШК ,,Казанлък 21”имаме с какво да се похвалим: 2 сребърни медала на Калина Шипкова-10г. и Йоан Велчев-8г., 2 бронзови на Християна Кирилова-8г. и Симеон Дичев-12г.! Симеон постигна и мечтата си, което беше и наша основна цел на този турнир, да получи Международен рейтинг.Очакваме, да видим нивото му към FIDE през март. Да се надяваме, че и другият ни участник Константин Смилов, който остана 4-ти в крайното класиране, също да е успял, да прескочи тази висока летва!Поздравления и за: Георги Щерев, Божидар Симеонов, Рустислав Тодоров, Ивайло Димитров, Георги Стефанов, Емил Христов, които бяха много близо до медалите със сърцатата си игра! Поздравления и за куража на новите попълнения: първокласничката от ОУ,,Чудомир”Мартина Цонева и Алеса Акиф от ЦДГ,,Здравец”! Браво, на Николай Рачев и Десислав Петров! Всеки е добре дошъл в клуба!
Закриването и раздаването на наградите, както и на откриването, премина много емоционално! Купите и медалите връчиха: гросмайстор М.Войска – Спортен директор на БФШ1928, Теодора Иванова – председател на комисията ,,Образование, младежки дейности и спорт”при ОС гр.Казанлък и любезният ни домакин Гергана Димитров – Управител на Гранд хотел ,,Казанлък”. От името на Българска Федерация Шахмат 1928, Гросмайстор Войска връчи почетен плакет на FIDE майстор Петранка Драганова за всеотдайния и принос в развитието на шахмата в гр.Казанлък! Емоционална кулминация беше подаръкът, направен от родителите на децата, трениращи в ШК ,,Казанлък 21”, в знак на благодарност, за неуморният труд и грижите, на треньора Петранка Драганова от ШК ,,Казанлък 21”! От своя страна, развълнувана г-жа Драганова благодари на всички деца от клуба, които,,…придават смисъл на стореното през тези 20г…”Турнирът, посветен на 20г. ШК ,,Казанлък 21” спусна завеса под бурните аплодисменти на всички присъстващи. Всеобщо мнение е, че всичко беше организирано и проведено на високо, майсторско ниво! Направихме турнир, за който дълго ще се говори!
ШК ,,Казанлък 21” изказва огромната си благодарност на всички, които се включиха в тази мащабна, перфектно организирана проява: Кмет на Община Казанлък Галина Стоянова, Омбудсман Гинка Щерева, Ротари клуб, общински съветници Галин Иванов и Пламен Караджов, Анна Кожухарова – Директор на библиотека ,,Искра”, сем.Щереви, Стефанови, Малчеви, Шипкови и Дичеви! Благодарим и на Управител на Гранд хотел ,,Казанлък” г-жа Гергана Димитрова и екип за топлото гостоприемство! Благодарни сме и на БФШ 1928, в лицето на ГМ Войска, за показаното уважение, към стореното от нашия клуб!
Поставихме началото през далечната 2000г. с Първи Президент Катя Киликчиева и минахме през цели 20г.! – и поехме към следващите 20! –  сподели треньора на клуба Петранка Драганова

Източник: Петранка Драганова