Малките шахматисти от ,,Казанлък 21” се завърнаха с престижни отличия

ШК ,,Казанлък21″ бележи своя нов успешен поход! 45г. Международен детски турнир край Варна 7-13.09.2020. След 6 месечна пауза, отново състезание над черно – белите квадрати! Клубът ни беше представен по най – добър начин! Благодарност към всички, които се бориха да докажат отново, че и ние можем, и че с нас трябва да се съобразяват! Стартирахме трудно и с грешки, докато намерим истинското си лице. Дългата пауза ни се отрази, особено на старта, но в хода на състезанието израствахме стъпка по стъпка с всеки изминал кръг. Изчиствахме търпеливо грешките си, стараехме се, да изпълним тактическите задачи, поставени на подготовката и на финала се засилихме, така мощно, както трябваше и да стартираме, ако не беше напрежението от дългата пауза, заради пандемията. Не мина и без сълзи, но те са част от едно състезание, в което искаме да спечелим медал..! Със сълзите неусетно порастваме и възмъжаваме, и продължаваме напред!

8г. Браво, на Християна Кирилова! Пред нея е само представителката на Украйна. Сребърен медал! Последният кръг надмина себе си и се пребори с бързото темпо на играта си! Така трябва да е винаги! Браво!

10г. Калина Шипкова! Стартира трудно, неуверено и със страх, но се пребори и на финала я видяхме уверена, борбена, много можеща! Малко не и достигна за медал, но и 5-то място е много високо класиране!
10г. Рустислав Тодоров и Георги Щерев – направиха най-красивите си партии в последния кръг! Израстнаха много! Роско тръгна лошо, но навакса и финишира с победи! Жоро мина и през едно друго израстване и възмажаване… На състезание можеш да видиш всичко, включително и неспортсменско поведение… Когато човек губи трябва да се държи достойно! Явно противникът на Жоро от последния кръг, не е научен на това. Но когато си прав и истината е с теб, не трябва да се ядосваш на непристойното, тарикатско поведение на един състезател, който така няма да стигне далече.

12г. Симеон Дичев и Константин Смилов – бяха в най-трудната група, имаха много силна конкуренция., а и играха дори с 16 годишни. Държаха се, като зрели, пораснали бойци! 6-то и 7-мо място, като класиране е малко в подножието на медалите, но в никакъв случай лошо класиране!

Не на последно място… това, на което държи клуба – поведение, възпитание, личностна изява… Браво! Отново бяхте за пример!
Бъдете винаги такива, каквито бяхте в последния кръг! – спазихте треньорските указания, бяхте борбени и спечелихте красиви партии! Ако сте винаги такива и медалите ще са повече! Благодарим на всички за доверието! Благодарим и за подкрепата на родителската ни агитка, която винаги при нужда, се отзоваваше и помагаше! Поздравления за всички!

Налага се, да дадем обяснение, защо в публикацията не сме дали оценка за представянето на най-малкият ни участник, 7г. Георги Стефанов. Причината е тази, че на втория ден от турнира, семейството на Жорко взе решение, за преминаване в друг клуб. Политиката на тази страница, е водена от представянето и насърчаването на тези, които са членове на ШК,,Казанлък21″. Пожелаваме на Жорко успешно реализиране на новото място!

Малко в миманса остана блестящото представяне и на друга наша състезателка, която по същото време, когато се провеждаше ,,Кончето”, участва на Държавното в Приморско и донесе 3 медала за клуба – 1 златен и шампионска титла на класически шах, и 2 бронзови на ускорен и блиц! Адмирации и за Диана Дякова!

Сега гледаме вече напред, където ни чака Държавното ученическо в Добрич!

Пожелаваме на всички състезатели и членове на клуба, които са ученици, успешна Нова учебна година! Бъдете здрави! –  сподели треньора на клуба Петранка Драганова

Източник: Петранка Драганова