Шампионската седмица на Казанлък

Спортът е един от основните приоритети в политиката на Община Казанлък, който надяваме се ще получи и своя апотеоз  в построяването на многофункционална спортна зала в града ни. А за това имаме основание:

Опитните състезатели на казанлъшкия клуб „Селт“ Йоанна Недялкова и Иван Бонев гордо развяха българското знаме на шампионата на Балканите в Скопие.

Най-младите катерачи на клуб „Селт“ взеха участие в Балканското първенство по спортно катерене в дисциплина „трудност“ в столицата на Македония, което се проведе на 28 септември. Среща тук си дадоха деца от 7 г. до 17 г. Около 100 състезатели от Гърция, Сърбия, Македония и България преодоляваха трите маршрута на „трудност“.

Балканските шампиони Йоанна Недялкова и Иван Бонев победиха в своите групи на 15-годишните. Всички от по-младите катерачи от Казанлък достигнаха до финалите, но останаха съответно – 7 място за Калина Арабова при деца до 9 г., 8 място за Анна-Мария Бонева при деца до 11 г., 8 място за Никола Терзиев при деца до 11 г., 7 място за Маринела Чукарева при деца до 13 г., 11 място за Ани Ванкова – деца до 13 г. и 4 място за Симона Щонова при девойки до 17 г.

Казанлъчанката Кристина Мечкова е с бронзов медал на приключилата днес в Панагюрище балканиада за юноши и девойки до 15 г., кадети и кадетки. В категория 73 кг. възпитаничката на Христомир Бояджиев се пребори за третото място в шампионата на Балканите, в който участваха състезатели от България, Сърбия, Косово, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Хърватия. Турнирът се проведе в двухилядната зала „Арена Асарел“.

Късно снощи Христо Богданов стана европейски шампион за юноши, като отличието е най-високо в неговата спортна кариера. През 2019 г. освен европейска титла, Христо стана и шампион на Балканите и записа най-добрата си година в състезанията. Той е и първият българин, постигнал такова класиране на европейско в своята категория до 45 кг. При това с травма, тежка контузия на ръката, което обаче не му попречи да спечели петте си срещи по пътя към върха. На финала Ицо победи представител на Украйна и ликува с победата и знамето на България. Надпреварата се провежда в Испания до 6 октомври.