Талантливите момичета от Дива Денс грабнаха първите места

С поредното отлично представяне се завърна балетна формация Дива Денс при ОДК ”Св. Ив. Рилски”  от Международния конкурс “Радост на брега”, който се проведе на 7,8 и 9 юни в гр. Созопол. Във възрастова група 11-14г. с ръководител Теодора Василева, талантливите момичета, с лекота грабнаха груповите първи места в направленията Характерни и Съвременни танци. В индивидуалната надпревара Нели Енева и Десислава Петрова са с първо и второ място в характерните танци, а Стефани Джурова завоюва златото в съвременни.

Във възрастова група над 15г. с р-л Станко Танев балерините на Дива Денс отново са с първи места в груповите танци в двете направления – характерни и модерни танци. Солата на Мария Попова и Антония Ваклинова окичиха момичетата със златни медали, след като за пореден път заеха първите места, а Ева Димитрова се класира втора в характерните танци. В съвременните дуетите Анна-Мария Танева – Антония Ваклинова и Мариана Кацарска – Мария Стоянова са отличени със злато и сребро.

За постигнати високи резултати бяха наградени и ръководителите на балета – Теодора Василева и Станко Танев. Това е един успешен финал на учебно-творческата година на формацията, както и награда за положените труд и старание по време на тренировките, през цялата година.