Внимание! Започват Ремонти на светофари в Казанлък

Във връзка с предвидени предстоящи дейности по светофарните уредби в гр. Казанлък през месец август и първата половина на септември уведомяваме жителите и гостите на града, че предстоят периодични прекъсвания в работата на отделни кръстовища.

Водачите следва да спазват знаковата и пътна маркировка на кръстовищата, преминавайки с повишено внимание по бул. „Александър Батенберг“ и бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“.

В периода 03.08.2020 – 15.09.2020 плановите реконструкции ще обхванат следните дейности:

1.      Ремонт на светофарна уредба №107 – кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и ул. „Св. Св Кирил и Методий“. За реализиране цялостна подмяна на контролера за управление, светлинно-сигнализиращите тела и надземните кабелни линии се налага периодично прекъсване в работата на светофарна уредба №107.

2.      Подмяна на светофарен контролер за уредба №109 – кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и бул. „Никола Петков“. По време на подмяната светлинната сигнализация на кръстовището ще бъде изключена.

3.      Подмяна на светофарен шкаф за електронната уредба на кръстовище №102 – бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Александър Стамболийски“. Докато трае подмяната светофарната уредба ще бъде временно изключена.

4.      Подмяна на светещи елементи със стрелки – „Надясно!“ с „Направо и надясно!“ от уредба №104 – бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Христо Ботев“. Работа в режим на мигаща светлина с жълт цвят докато се извършва подмяната.

5.   Монтиране на синхронизиращи устройства по всички светофарни уредби за осигуряване на координиран режим „Зелена вълна“ по „23-ти пехотен Шипченски полк“ и бул. „Александър Батенберг“ за средна скорост 29км/ч. Временни прекъсвания на отделни кръстовища докато се извършва монтажа и настройката.

Прессъобщение на Община Казанлък