9 станаха банките, които предоставят Безлихвен кредит до 4 500 лева

Обединена българска банка подписа споразумение с Българската банка за развитие по Гаранционната програма за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица в неплатен отпуск и самоосигуряващи се. Финансовата институция приема заявления за заем до 4 500 лева от 1 юни.

От 3 юни към Програмата се присъедини и Банка ДСК. Към момента по гаранционната програма работят още седем търговски банки – това са Алианц банк, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, Общинска банка, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д и УниКредит Булбанк.

Още три кредитни институции са заявили интерес и се очаква да се присъединят към Програмата.

Към края на м.май постъпилите искания за кредити са 10 847, от които потвърдени са общо 5 265, а обработващи се – 2 351. Две трети от исканията са на лица на трудов договор, а една трета са на самоосигуряващи се.

Общата сума на одобрените кредити е над 22 млн. лв., при средна стойност на заемите близо 4 300 лева.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд заради пандемията от COVID-19. Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4 500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева.

За кредит може да се кандидатства до края на 2020 г. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Източник:coronavirus.bg

Свързани публикации:

Обявени са Изискванията към кандидатите за безлихвен кредит до 4500 лв.

За получаване на Безлихвен кредит трябва да има Най-малко 5 работни дни през м.март

Още 2 банки ще дават безлихвени кредити до 4500 лева след 18 май