Отварят ресторантите на закрито и занималните от 1 юни

Разрешават се културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито.

Разрешеният максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други), според квадратурата на помещението, е при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. метра площ.

В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти,  заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Издадената Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. отменя Заповед № РД-01-272 от 20.05.2020 г. можете да видите тук.

Източник: coronavirus.bg

Снимките са илюстративни.