Повече за случая: Положителен тест за Covid-19 в “Арсенал”

Във връзка с появилата се информация за един положителен случай на коронавирус на работничка в „Арсенал“, информираме, че това е първият случай за 6-те месеца от обявяването на пандемичната обстановка от коронавирус у нас до този момент, благодарение на безпрецедентните мерки за сигурност, които се прилагат в дружеството.

Не е карантиран целият цех, където е установен случаят, а само 26 души от една бригада, което представлява едва една шеста от целия състав на цеха.

По инициатива на ръководството на „Арсенал“ на работничката с установен положителен тест за COVID-19 ще бъде направен повторен PCR-тест в друга независима лаборатория.  На останалите 25 работници към момента не е  необходимо да се прави изследване с PCR-тест. Работничката и всички контактни с нея са под карантина в домашни условия.

Цялото помещение, където е установен случаят, е многократно дезинфекцирано. Спазени са всички предписания на РЗИ-Стара Загора.

От самото начало на пандемията  на 13 март т.г. до днес в „Арсенал“ АД се прилагат изключително строги мерки за сигурност против разпространението на коронавирус.

На порталите на „Арсенал“ вече шести месец непрекъснато работят термокамери. Задължително е носенето на предпазни маски навсякъде в дружеството, извършва се неколкократна дезинфекция на всички помещения, на всички  повърхности и места, които се докосват или ползват от работниците и служителите.

Отделно от това периодично на всички работници и служители се раздават хиляди предпазни маски за многократно ползване и тонове индивидуални дезинфектанти.

В дружеството са въведени безпрецедентни мерки за сигурност в местата за обществено хранене, на входно-изходните портали, в работните и санитарните помещения, в общите части.

Всеки ден  задължително се дезинфекцират и автобусите, с които се превозват арсеналските работници и служители в завода до съседните населени места в общината, както и до Стара Загора.

Контролът в „Арсенал“ ще продължава при въведените строги предпазни мерки, както досега. Призоваваме арсеналци и след работното време да спазват противоепидемичните мерки.

Юлия Младенова