Последно: От 15 юни и Нощните заведения могат да възобновят дейността си

По разпореждане на министър-председателя, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки.

Съгласно предишна заповед на здравния министър от 15 до 30 юни  не се разрешава провеждането на групови празненства на закрито с присъствието на повече от 10 души, в това число сватби, балове, кръщенета и други.

Със същата заповед се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.

Условието за до 50 % заетост на местата се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия – театри, концерти, сценични прояви,  занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица.

До 15 юни действащи остават разпоредбите на Заповед № РД-01-302/03.06.2020 г.

Източник:coronavirus.bg

Снимката е илюстративна