Бразилка ще подсили отбора на “Казанлък волей” през новия сезон

До дни започва Националната волейболна лига за жени “Демакс”. “Розите” ще гостуват на варненския “Перун” в първия кръг, а във втория ще посрещнат столичния “Локомотив”. Отборът на казанлъчанки е попълнен с нов състезател от Бразилия. Даниела Терра Гимараеш, която е родена през 1994 година, започна тренировките в зала “Багира”. До сега тя е заемала поста либеро в предишните 6 клуба в родината си.

В средата на Ноември, Казанлък може да е домакин на две срещи от третия по сила европейски турнир – за Купата на претендентите (Challenge Cup). Надпреварата в 1/16-финалите е в два дни – на 17 и 18 ноември като жените от града на розите се изправят срещу словашкия “Нитра”. Именно по този повод президентът на волейболната ни федерация Любомир Ганев се срещна с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и заедно с Васил Аргиров – президент на ВК “Казанлък волей” и член на УС на Българска Федерация по Волейбол, договориха подкрепата за историческото участие на клуба.

Любо Ганев благодари на ръководството на Община Казанлък за съдействието и отношението към волейболния спорт, като постигането на победи и бъдещите успехи на клуба ще донесат и точки в клубната ранглиста на България.

loading…