Музикантите от „Джуниър бенд“ преминаха по улиците на Казанлък

Празничният фестивален ден завърши с концерт на една от многото гостуващи групи в града на розите. Преди да се качат на сцената музикантите от „Джуниър бенд“ преминаха по улиците на града, за радост на жители и гости.

Духовият оркестър към СУ „Емилиян Станев“ Велико Търново води началото си от 1992 година, като в него участват само 10 деца. През 2011 година ръководител на оркестъра става Йордан Цветанов, благодарение на когото през 2017 година ученическата група придобива популярност под името „Джуниър бенд“. Днес оркестърът се състои от 30 оркестранти на възраст от 8 до 18 години.
Репертоарът на „Джуниър бенд“ включва популярни произведения на световноизвестни музиканти, като изпълненията на оркестрантите са в стил между фънк и джаз. Целта на оркестъра е чрез участия във фестивали както на българска, така и на международна сцена да популяризира изкуството на духовите оркестри чрез подчертано индивидуален стил, както и да привлече все повече деца, които да доразвият таланта си и да изградят естетически вкус към музикалното изкуство.
Харизматичното сценично присъствие на музикантите от „Джуниър бенд“ печели симпатиите на публиката. Оркестърът участва в различни събития. Фестивали в Словения, Германия, Италия, а на фестивала на духовите оркестри в Казан оркестърът свири пред 90-хилядна публика.
Една от най-впечатляващите изяви на музикантите е участието им във формата „България търси талант“ през 2021 година, в който заемат почетното второ място. Освен това „Джуниър бенд“ в четири последователни години е гост на празника на изкуствата – „Детска Аполония“ в гр. Созопол.


 

loading…