НВЛ жени – ВК “Казанлък волей” – ВК “Варна ДКС” 2:3

Съставът на „Казанлък“ изигра и последния си двубой за есента срещу силен конкурент и опонент за място в тройката на България – съставът на “ДКС Варна”, който гостува в зала “Багира” за двубой от 7-ми кръг на надпреварата. Завърза се оспорвана, над двучасова среща, предложила за публиката в залата и пред екраните силни емоции и висока доза адреналин. Срещайки достойна съпротива, варненки успяха да надделят с 2:3 (25:19, 19:25, 23:25, 25:17, 10:15).

„Казанлък“ лесно спечели първия гейм с 25:19, като водеше убедително през цялото време и не даде повод на съперника си да блесне с изяви в играта. Варненки се върнаха в мача през втората част и иззеха инициативата, печелейки и гейма. В третата част и двата отбора стояха равностойно, играха точка за точка, с немалко инфарктни моменти и изравнявания в резултата.

Много по-уверени и амбицирани да преобърнат играта, момичетата на „Казанлък“ овладяха кризисната ситуация в мача и тръгнаха ударно в четвъртия гейм, печелейки с 25:17. Всичко се реши в тайбрека. Завърза се люта битка за спечелването му, а гостенките стояха доста по-убедително в него и закономерно стигнаха до успеха.

Съставът ни посреща паузата и празниците с четвърто място в шампионата и много добри шансове да заеме място в призовата тройка напролет.

loading…