ОБНОВЕНА: Остава в ареста пияният шофьор, убил 14-годишно момче на пътя в Бузовград

Пияният и дрогиран шофьор , който уби дете на пътя в казанлъшкото село Бузовград, остава за постоянно в ареста. Това постанови вчера състав на Районен съд Казанлък. 57-годишният бивш полицай Димитър Косев блъсна смъртоносно 14-годишния Иван Седмаков и избяга от мястото на престъплението. Детето почина тази сутрин в болницата в Стара Загора.

Първоначалното обвинение срещу Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда ще бъде променено в причиняване на смърт, след предоставяне на резултатите от аутопсията. Пред съда обвиняемият поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото бил болен. Той каза, че страда от бронхопневмония и в момента е на силни лекарства. Косев обясни,че не е избягал от местопрестъплението, а не разбрал какво е станало. Разбрал, че е блъснал дете след като полицията го потърсила.

В съдебно заседание прокурорът заяви, че поддържа искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“. Защитникът пледира съдът да постанови по-лека мярка за неотклонение, а именно „Домашен арест“, предвид здравословното състояние, чистото съдебно минало и добрите характеристични данни на подзащитния му.

Районен съд – Казанлък прие, че от събраните до този момент доказателства в хода на разследването – разпит на свидетели, записи от охранителни видеокамери и други, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпното деяние, в което е обвинен. Съдът счете, че е налице реалната опасност Димитър Косев да се укрие и да извърши друго престъпление, който извод направи и въз основа на поведението му след настъпването на инцидента.

А жителите на Бузовград отложиха планирания за снощи протест, с който искат справедливо наказание за шофьора – убиец, за да отдадат почит към паметта на момчето пред Читалището в селото със свещичка и цвете за рано прекършения живот…

Протестите им срещу войната по пътищата ще продължат от днес.

loading…