Шипка грейна във Вълшебна коледна премяна

Старт на най-светлите и красиви празници от годината, дадоха Снежанка и нейните приятели джуджетата от Лапландия, които представиха малък етюд от едноименната приказка на Братя Грим. Те пресъздадоха на сцената на обновения площад един съвременен прочит на част от приказката, като посланието към гостите бе, че в навечерието на тези празници трябва да отворим сърцата си за доброто.
Белобрадият старец , който децата на Шипка очакваха с нетърпение , долетя от далечна Лапландия до старопланинското ни градче на своя летящ мотор.
Дядо Коледа и жителите на градчето бяха поздравени от джуджета. Коледарски песни и наричания изпълниха напетите шипченски коледари, които благословиха стопанката на града и жителите , пожелавайки здрава, мирна, благодатна и успешна нова година. Стопанката на града на свой ред ги дари с традиционни дарове.
Дядо Коледа натисна бутона и тържествено запали светлинките на коледната украса, която озари красивия площад, на фона на красива празнична заря. След запалване на коледните светлини в града всички деца получиха подаръци, осигурени от скъпият прител на Кметство-Шипка – Петко Чирпанлиев. Събитието бе допълнено и с неповторима фолклорна програма в изпълнение на танцьорите от КНТ,, Шипка“ към
НЧ ,, Светлина -1861“ гр. Шипка с худ. ръководители Илиян Добрев и Женя Петрова. Коледния базар с ръчно изработени предмети от екипа на кметството, децата от детската градина и читалището, зарадва присъстващите на площада. Събраните средства ще бъдат предоставени на местната детска градина за освежаване на учебното заведение.
Празничната вечер, завърши с коледна вечеря за най-възрастните граждани на Шипка. В сградата на пенсионерския клуб в Шипка, бе организирана празнична програма, в която взеха участие малките коледари и музиканти от НЧ „Антон Страшимиров – 1909” с. Черганово с худ. ръководител Петър Байнов, които изпълниха с вълнение сърцата на всички присъстващи, наслаждавайки се на хубавия български коледарски ритуал. Екипа на кметството и Снежанка изненадаха присъстващите с томбола и баница с коледни късмети. Вечерта продължи с песни, танци и веселие !
Кмета сподели, че да дариш с усмивка някого е един от най-красивите подаръци, които може да направиш , именно сега в навечерието на най- светлите християнски празници – Бъдни вечер и Коледа.